יום שלישי, 8 במאי 2012

עיטוף ענבים

זהו היום אפתח את הבלוג שלי !
עם הרצון החזק הזה יצאתי הבוקר מהבית.


הנושא הראשון: עיטוף ענבים.


בימים האחרונים, שלהי האביב, חודש מאי. בכל פעם שאני נכנסת הביתה קורצת לי הגפן מימין עם העלים הירוקים, הצעירים הטריים. פתאום בתנופת צמיחה אדירה.


































אתמול, לא יכולתי לעמוד בפניהם, פתחתי את האינטרנט בין ההסעות לחוגים והצצתי לרגע איך עושים את זה - עלי גפן ממולאים. יש לציין שזהו בהחלט לא אחד מהמתכונים הביתיים שלנו, אבל זו היתה הזדמנות טובה לנסות.

כל מי שעבר במטבח הביע תמיהה רבה והופתע עד לאן אני יכולה להגיע עם הניסיונות שלי - אבל הרוב אהב, בעיקר חובבי ה'ללא גלוטן'.
מתכון עלי גפן ממולאים באורז וצנוברים - של חיים כהן  אני החלפתי את השמיר בנענע ויצא מצוין.



לעניין הכנת העלים עצמם - הבנתי שצריך לחלוט לסחוט ולמלא, עכשיו כבר מצאתי הדרכה רצינית
סדנת הכנת עלי גפן ממולאים





בין העלים, החלו מבצבצים האשכולות החדשים, חלקם כבר פורחים, חלקם ענבונים קטנטנים ואני תוהה ... מתי נעטוף אותם? מתי באמת הזמן המתאים, שלא יהיה מוקדם מדי ולא מאוחר מדי.

בגלישה מהירה באינטרנט הגעתי לעיקר העיסוק בעטיפת רימונים, שזה גם מאוד מעניין אותי, אבל לא כרגע. זה לא יכול להיות שקשה למצוא מידע בנושא. לא יכול להיות שאני מבין הבודדים שמחפשים.

אם לא נעטוף זה יהיה בזבוז אדיר, ציפורים יגנבו, יבואו ברחשים, יתמלא בריקבון ונאבד את הפרי.
בכל שנה אני עוטפת בשקיות נייר של הלחם (שאני משנוררת מהסופר במהלך השנה). היו פעמים שזה הצליח מאוד והיו שלא, ככל הנראה בגלל סוג הנייר. אם הוא קצת נושם זה בסדר. אבל אם לא  - נוצר עובש בתוך השקית. הפרי ממשיך לגדול אך כשפותחים ההפתעה לא מרגשת.
אין כמו לפתוח שקית ענבים עטופה כמו מתנה ולמצוא שם אשכול עסיסי ויפה !

ואז קראתי על רעיון נהדר - שקיות בד ! מה, יש לי מלא שאריות בד... עוד היום אתפור שקיות !
אפשר לקחת סדין ישן, אפשר עם שאריות,חשוב שהבד לא יהיה עבה כדי שיתאפשר מעבר אויר.

לא שיש לי עודף זמן פנוי, אבל זהו מבצע שחייבים לעשות ולהתכונן אליו. השאלה שוב - מתי הזמן הנכון לעטוף?


אהה ! התשובה הגיעה מ'מוטקה' אתר לצעירים ברוחם. גיא מונטו נותן את התשובה -
'את האשכולות עוטפים בשלב שכבר רואים ענב מלא שלא הבשיל, הדבורים והציפורים לא ייגעו בענבים שלא הבשילו'
סבבה.

נתחיל בהכנות ... חותכים בחפיף, פס תפירה, הופכים, מוסיפים סרט לקשירה. וזהו מוכן !

והתוצאה:
גפן ההפתעות :)



עכשיו צריך לחכות... מדי פעם אפשר לפתוח לבדוק מה המצב. להקפיד לקשור היטב, שלא יכנסו חרקים.
תנסו, תהנו.
נזמין אתכם לטעום,
בהמשך : ענבים טריים, ענבים קפואים (להיט), ריבת ענבים, צימוקים, עיצוב בזמורות הגפן וכו' וכו'....



10 תגובות:

  1. תשובות
    1. רעיון אדיר.יש לי גפן בגינה וכל שנה חלק מהשכולות נרקבים. תודה על הרעיון

      מחק
  2. אין כמו לפתוח שקית ענבים עטופה כמו מתנה ולמצוא שם אשכול עסיסי ויפה !
    ואין כמו הבלוג המדהים הזה והבחירה לשתף בכל הידע והאוצרות היצירתיים מלאי הכישרון, החבויים בך.
    ברכות מותק! באמת היגיע הזמן שאחרים גם ירויחו ממך את כל השפע.
    ומותר להוסיף כי מי שלא בעניין העשייה, יכול לבוא ולקנות מיצירותייך

    השבמחק
  3. עשית לי חשק לשתול איזו גפן :) בהצלחה עם הבלוג

    השבמחק
  4. כל הכבוד על היוזמה וההשקעה.
    אני בטוח שהידע שאת חולקת בנושאים שמעניינים אותך יסייעו לאחרים.
    זו ממש הגשה מקצועית, המשיכי כך

    השבמחק
  5. טלי אני גאה בך!אחלה בלוג גם יפה וגם מלא השראה אם את רוצה לקבל מתכון לעלי גפן שלמדתי מבנות רמלה את מוזמנת.אני אמשיך לחכות להפתעות איזה כיף!שיהיה יום קסום נשיקות נטע.

    השבמחק
  6. ברכות על פתיחת הבלוג
    תודות לך גם אני אדע איך לעטוף את הרימונים השנה :o))
    ואין כמו עלי גפן ממולאים תוצרת עצמית
    (ממליצה לך לבטל את הקלדת הקוד זה מסרבל את תהליך התגובה)

    השבמחק
  7. תתחדשי!

    השבמחק
  8. אוהבת מאוד את הבלוג שלך !! הקומפוסטר עושה "חייל" בגינה, אני מתענגת על המחזוריות, בעלי רוצה לגדל תרנגולות בחצר, בינתיים אני מתנגדת, נראה בהמשך.. תמשיכי לכתוב, מקסים !!!

    השבמחק
  9. עכשיו התחלתי לכייס אשכולות ענבים בשקיות נייר חום. הרעיון שלך על שקיות בד מעולה. כבר אנסה. תודה, אהרון

    השבמחק

אשמח לתגובות, טל