יום חמישי, 31 בינואר 2013

זעתר אחרי הגשם..

כמו פטריות אחרי הגשם גם הזעתר, פתאום, בשקט בשקט, מתחיל להתאושש ולבצבץ בירוק המדהים שלו.
טרי טרי עם עלים בוהקים ומשגעים.
היום בגינות אפשר למצוא הרבה סוגים וקשה להבדיל בין זעתר לאורגנו.
הזעתר מחליף צורה עם העונות. בקיץ העלים קטנים ושעירים ובחורף רחבים וצמריים.
אני אוהבת לקטוף ממש כאשר הוא מתחדש בחורף, העלים עדיין קטנים ואינם מרירים.
כבר הבנתם שאצלי הכל פשוט. וגם להכין לבד זעתר בבית זה ממש ממש קל.

החומרים:
עלי זעתר
שומשום
מלח לימון
סומק
שמן זית

 
קוטפים
שוטפים
 
 
 
מייבשים

טוחנים רק את העלים ללא הגבעולים



 

 
קולים שומשום במחבת, בלי שמן עד שמתחיל להזהיב
 (להזהר שלא ישרף)
 
מוסיפים את השושמום, מלח לימון וסומק
מערבבים הכל, מוסיפים שמן זית ובעזרת כפות הידיים מערבבים יחד.
 

וזהו... מוכן !
 


 בהצלחה, טל.

תגובה 1:

אשמח לתגובות, טל